Kuriren Cup Golf



Har idag spelat Kuriren Cup omg. 2.
Jag och Ubbe spelade mot "Kuben" och Magnus och enligt hcp-systemet fick vi lämna 2 slag i spelformen foursome slag matchspel. Som vanligt fick vi en taskig start med att förlora 1:an på röd slinga. Vi lyckades dela 2:an efter ett besök i skogen efter mitt utslag. Därefter kom vi igång bra med vårt spel samtidigt som motståndarna "fumlade " runt lite med den vita bollen så när vi vände efter 9 spelade hål var vi i ledning med 3.
Sedan följde den sedvanliga fikan vid kiosken på tian eller blå 1 om man så vill. Trots att jag hade ett inte alltför bra utslag, bollen låg mellan bunkrarna på den lilla kullen, så la Ubbe upp bollen i första bunkern vid green och motståndarna låg på green. Jag fick till ett galant bunkerslag som skickade bollen ca. 1 m från flagg och med efterföljande putt var paret i hamn. Nu var det bara att invänta "Kubens" putt vilken blev alldeles för kort så Magnus hade en svår putt som brändes till vår fördel. Nu var det 4 upp! Vi tog även hem 11:an och vips var vi 5 upp, nu kändes det nära seger. Men som så många gånger tidigare ska man inte ropa hej för tidigt.
Vi förlorade raskt 12:an, delar 13 och torskar 14. Det var fortfarande matchledning med 3 och 4 kvar att spela.
Magnus började med ett utslag som hamnade på gul 5:s fairway samtidigt som Ubbe slog en perfekt drive ut på högersidan av fairway. Nu låg vägen öppen för ett slut på matchen efter detta hål. Motståndarna hade lite problem med att komma in på green men efter 4 slag var man där, 5 m från flagg. Vi i vår tur var uppe 3 m från på 3 slag. Motståndarna missade sin putt och kunde nu gå i på tidigast 6. Jag mjökade fram till 2 dm från hål så Ubbe kunde lägga i och stänga matchen. Vinst med 4/3 och nu har vi bara 1 match kvar på väg mot final i Kuriren Cup 2010.



RSS 2.0